30/9 SvFF, Vad säger ni nu då?

En dag som denna när man dricker sitt kaffe och inte gör något vettigt i övrigt kände, efter morgonens läsning om Flavio i AIK att det kanske kunde vara intressant att rota lite i ämnet..

Huliganer har ju som sagt blivit ett stort problem inom svensk fotboll sista året och det känns (enligt media) som att det eskalerat sista tiden. Klubbar går ut med öppna brev till supportrarna, AB skriver spaltmeter efter spaltmeter om hur fruktansvärda svenska extremsupportrar är troligen mest för att Anna Anka varit tyst i en kvart, IFK Göteborg i samarbete med polismakten stänger läktarsektion efter sektion inför högriskmatchen mellan IFK-AIK den 1 November.
Det sistnämnda är nog bland det mest korkade på länge! Vad blir kontentan av att stänga kortsidan? Jo, att de s.k extremsupportrarna fixar biljetter till övriga sektioner och i värsta fall står dom mitt i IFK:s klack när det drar ihop sig.
DET GÅR INTE ATT STÄNGA UT EXTREMSUPPORTRAR! Anledningen är att dom är smarta, dom tar vägar som ingen kan stoppa. SÅ, vad bör göras? Jag är absolut ingen expert på ämnet men istället för att "fixa" in dom på varandras sektioner.. Se till att håll dom på sin egen!
"Då slåss dom ju utanför arenan" säger en källa under en intrervju för X antal månader sen. JAPP det gör dom..! Det finns ingen snabb eller enkel lösning på problemet. Thats IT! Däremot kan man ju i alla fall tänka klart (pik till IFK & deras Polisinsats)

I Sverige gråter folk blod i media när EN bengal tänds.. Bengaler är snyggt! Under ordnade former finns det inte ett bättre Tifo en en sjuhelvetes massa bengaler. SÅ istället för att förbjuda bengaler, se till så att det sker under ordnade former. Utbilda folk inom de olika supporterklubbarna.
"Fel supportrar tänder ändå bengaler" säger säkert någon.. Ja antagligen säger jag MEN genom att jobba konstruktivt med de som faktiskt sköter sig och är RIKTIGA supportrar så KANSKE det går att jobba bort den mentalitet, lösningen ligger inte i morgondagen eller nästa år. Om 15 år kanske, efter ihärdigt arbete. Gå ut i skolor och informera m.m.

Slutligen tänkte jag lägga upp 2 filer från Youtube. Den ena är från Råsunda där det tänds ett fåtal bengaler medans mängder av böter ges till klubbarna. Den andra videon är från en match i Polen där inte en krona böter delas ut och matcherna fortgår som vanligt.
Nu tänker ni kanske, Va fan, stödjer han huliganism? Nej, det gör jag inte MEN jag tycker att man hanterar problematiken på fel sätt OCH vi i Sverige är relativt, märk väl relativt skonade från fotbollsvåld...











30/9 Det bara fortsätter..

Detta är inte alls bra, att missa så här mycket av skolan. Hade tidernas huvudvärk i natt igen så det blev väl runt en timmes sömn. Har pratat med sjukhuset idag men dom har ett perfekt råd, TA ALVEDON... När det inte hjälper då? Hmm?
Jag skrev igår att jag skulle skriva mer senare på kvällen men eftersom att den rådande värken satte in blev det inget datasittande, får köra en update idag istället=)

Igår var en STOR dag.. Mitt i allt krabb med gamla lägenheten så trillade det in ett MMS i min inkorg med texten "Nu har jag kommit - MVH Hjalmar"
En urgullig liten fotbollsspelare hade kommit till världen. Det var Martin (lottas bror) och Annika som fått en son=) GRATTIS!!!

Vad gäller lägneheten orkar jag inte skriva om det, det ska vara klart nu i alla fall. Bara lämna över nycklarna som återstår, SKÖNT!!

Igår kväll slog jag mig ner i soffan och kollade på Arsenal-Olympiakos i Champions League oc jag säger bara en sak: INGET STOPPAR THE GUNNERS när dom spelar som igår! Hade det inte varit för en storspelande, gråhårig gubbe i det grekiska målet hade siffrorna kunnat hamn runt 6,7-0.. Arshavins vindsnabba fötter kombinerat med Rosicky spelsinne och Van Persies aggresivitet var förödande för Olympiakos denna afton =)

Har nu på förmiddagen suttit o lusläst sportbladet i brist på annat och såg där att AIK:s derbyhjälte mot DIF Flavio efter matchen drog på sig en tröja med den genialisatexten "Hata Göteborg", haha jag dog när jag såg det. SNACKA om att göra sig "ICKEPOPULÄR"... Idag gick han ut med en ursäkt till "dom som tog illa vid sig" och förklarade det hela med att han inte kan svenska och därmed inte förstod vad som stod på tröjan. En helt okej ursäkt tycker jag.. Hehe, men kul va de=)



       Populär i GBG???                                                           


För övrigt är jag hopplöst, sanslöst, groteskt ja ni förstår... TRÖTT PÅ DEN DÄR JÄVLA ANNA ANKA!!


29/9 Flytt, Frys och Färg..

TRIPLE F alltså, Tre F som idag sprungit maraton på mina nerver..
Nu pausar jag och dricker en välbehövlig kopp te.. mer om dagen senare..!!

28/9 En dag till i Djävulens tecken..

Huvudvärk idag igen, vet inte vilken dag i följd men man börjar bli jäkligt trött på det, hoppas verkligen mina glojärn kommer i veckan!

Nu i eftermiddag som först har man återhämtat sig i stort sett helt efter det fruktansvärda SJÖSLAGET som ägde rum på Laxvallen i lördags efter vårt avancemang till Div.4!! Ett sjukt glatt och härligt gäng slöt upp efter matchen. Sångerna avlöste varandra och diverse drycker fullkomligen flödade..
Detta spektakel har så klart skapat en del ångest som alltid vid minnesluckor.. men men? Life goes on.. Tack till alla underbara som var med!

Igår var det kalas i Asarum. Det var ju sådär med tanke på att man fick pipa ut och prata med porslinsguden ett par gånger. Hur som helst, trevligt var det som alltid där ute med alla dessa underbara fotbollsgalningar=) Kanske ska tillägga att Lotta fyllde 27 år.. Börjar tanten bli gammal??:P

Idag bar det av till skolan i god tid, gjorde klart vårt grupparbete som Anders och Marlene redovisade efter att jag gett upp dagen pga denna fruktade huvudvärk! Sorry...
I morgon missar jag förmiddagen i skolan, ska träffa min gamla hyresvärd och kolla av lägenheten på Ågatan.
På kvälen gör jag debut som Ass Coach i AIF, ska bli RUGGIGT kul att lära känna grabbarna, har sett en träning med dom och det ser riktigt bra ut!

Nu blir det att krypa ner så man får några timmars sömn innan klckan ringer vid 06.00 :/


"Nyktert ett bra tag nu!"

25/9 Fredagsmyyys...

Ikväll blir det en lugn hemmakväll. Ska bli jäkligt skönt =)
Film och Thaimat kanske.. Något starkt behövs i kistan i alla fall efter gårdagens internatfest.
Har varit hos optikern och domen var ganska väntad, glasögon på Nilsson!!

24/9 Ny "karriär"...

Det är med extremt glada fingrar jag sätter mig här just nu! Har haft prov idag i Psykologi(KBT) och det kändes som att det gick enligt planerna.

MEN det är inte det bästa..
Det bästa är att jag för ett par timmar sen tackade ja till att vara assisterande tränare i Asarum IF:s nuvarande P-14, blivande P-15. Det ha gått jäkligt fort.. I Måndags bestämdes att jag skulle på Grundkurs och BAS 1 - Ledarskap och idag blev det alltså klart. Har känt själv att träna 8-åringar är inget för mig och därför kom detta som ett brev på posten. Jag kommer assistera min f.d tränare Martin Willander och tillika min svåger, ska bli riktigt SKOJ! Framförallt är det enormt motiverande att vara med i en organisation som verkligen satsar på egna produkter. Så frågan är.. När behöver Svennis bli avbytt? =) haha...

Det är ju liksom på tiden att man inser att som spelare kommer jag inte liksom inte längre än Div.4, men som coach? Ja därligger ju framtiden framför en... SATSNING!!




Störst Genom Tiderna?



23/9 Kan inte sova..

Det bara kryper i benen på mig, varför är det såhär? Någon som vet..

Läste just en blogg och kom på att jag också saknar en gammal vän. Kändes konstigt att ngn annan skrev de andra orden också för dom passade verkligen in i mitt fall också, hmm, skumt!

15/9 Psyyyycho =)

Idag har jag matat huvudet fullt med psykologi i skolan, det är riktigt intressant och man fattar verkligen vad man tänker och varför man tänker det. Fast svårt är det... Dock ganska rädd att man ska börja analysera vänner o familj på så vis som man lär sig nu. Kan nog vara ganska påfrestande för folk.

Har tjingat TV:n ikväll för äntligen drar Champions League igång, El Fantastico =)
I morgon ska man ha drama och bild i skolan.. Bild är ju inte min starka sida men som tur är handlar det inte om att kunna rita eller måla utan att kunna uttrycka sig på ett papper med färg och djup som man kan vara funkar det ganska bra =)

Kaffe nu...=)

14/9 Förlåt världen..

Nu är det fan inte bra alltså..

Det är sjukt enkelt att tappa fästet totalt, tappa all verklighet. När man låter "vattnet" trolla med ens sinne försvinner mycket, mycket tanke o annan dimma.. Frågan är när klarnar den andra dimman. Den är liksom sjukt TÄT!


11/9 Kommer inte på någon passande rubrik..

Jag kan vara den i särklass sämsta bloggare som någonsin vandrat omkring på vår planet.. Inte uppdaterat här sedan 26 Augusti. Det är jäkligt ILLA!
I nuet vi alla befinner oss i så sitter jag med huvudvärk, halsont och en kopp äckligt varmt te och försöker brainstorma lite över vad som händer o sker i livet just nu. Det är nästan så jag får presentera mig för mig själv för att veta men ska för er skull hoppa över detta..
Nu i veckan (mån-ons) har jag varit på hajk med SocPed 1 och 2. Det var jäkligt skoj. Vandring, paddling, massa grillning, fula mössor, lekar och mycket mera.. Första natten sov vi i vindskydd precis intill sjön.. Det var riktigt fint men jag "tog ansvaret" och antog vindskyddets sämsta plats vilket resulterade i en malande klaustrofobisk känsla, STORT tack till Ros-Marie som insåg allvaret i situationen och bytte plats med mig så att min själ fick en liten lugn stund=)
Andra natten var bättre, då sov vi i ett militärtält som vi på expertvis dunkade upp på en rekordtid mest likt Usaaaaain Boooolt!!
Hajken gav mkt nya bilder av folk kan jag ju säga utan att ta i..

Jag gjorde förra helgen comeback i A-laget efter min ANINGEN efterhängsna skada. Ett 11 minuter långt inhopp mot mina gamla kumpaner HIF resulterade i 2 frisparkar mot mig, en dunderlöpning utan att ens finnas med i någons tanke vad gäller att få en passning. Sen var den matchen över, seger med 0-1 efter mål av den smått otroliga Christoffer Niklasson=)
Imorgon fortsätter förhoppningsvis vårt segertåg då vi möter Backaryd.. Det SKA vara 3 friska poäng.




Grymt fuul bild som jag stal från Nellas blogg.. Leken heter "Fot-till-fot".. Grymt kul och jag ska ha min revansch en dag

RSS 2.0