13/1 TV-rättigheter, Bra/Dåligt!

Svenska TV4 gjorde en kupp under förhandlingarna om svensk klubblagsfotboll. Man skrev avtal med ett företag i Schweiz, Kentaro Group som gick ut på att de med sitt stora kapital skulle köpa rättigheterna för att sedan genast sälja dom vidare till TV4.. De allsvenska klubbarna rasar över detta då det inte innebär en höjning för deras del vad gäller TV-avtalet. Det klubbarna i stort rasar över är:

* Hockeyn har högre ersättning för sina TV-avtal. 
Reflektion: Med tanke på de kraftigt högre övergångssummorna i fotbollen bör detta gå på ett ut om inte till och med plus för fotbollen. 

* Man får inte högre ersättning än tidigare år. 
Reflektion: De sänktes inte i alla fall trots krisen som till och med slagit mot lag som Man.U, Real Madrid m.fl. 

Varför inte försöka se det positiva i NÅGOT i denna pengastinna värld? 
* Fler svenska får se på svensk fotboll utan att behöva köpa till fler kanaler. 
* Fotbollen styrs inte lika hårt som t.ex. hockeyn av tv-bolag. 
* Man slipper de låsta avtalen vad gäller övergångar. T.ex så får Gais cirka 15 miljóner kr för Wanderson istället för att vara tvungen att släppa honom för ex. 2 miljoner pga ett avtal mot övriga ligor i Europa.

Det är trots allt så att vi är ett U-land när det gäller fotbollen, det kanske är dags att hoppa ner från de höga hästarna och inse det och jobba mot ett enat mål istället för att gråta ut i media för 120 miljoner (skitsumma i sambandet)

Nej, ge mer svensk fotboll till svenskarna. Låt dom som vill se på skitfotbollen göra det gratis utan att slänga massa extra pengar på Canal Plus!

OVER AND OUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0