30/9 SvFF, Vad säger ni nu då?

En dag som denna när man dricker sitt kaffe och inte gör något vettigt i övrigt kände, efter morgonens läsning om Flavio i AIK att det kanske kunde vara intressant att rota lite i ämnet..

Huliganer har ju som sagt blivit ett stort problem inom svensk fotboll sista året och det känns (enligt media) som att det eskalerat sista tiden. Klubbar går ut med öppna brev till supportrarna, AB skriver spaltmeter efter spaltmeter om hur fruktansvärda svenska extremsupportrar är troligen mest för att Anna Anka varit tyst i en kvart, IFK Göteborg i samarbete med polismakten stänger läktarsektion efter sektion inför högriskmatchen mellan IFK-AIK den 1 November.
Det sistnämnda är nog bland det mest korkade på länge! Vad blir kontentan av att stänga kortsidan? Jo, att de s.k extremsupportrarna fixar biljetter till övriga sektioner och i värsta fall står dom mitt i IFK:s klack när det drar ihop sig.
DET GÅR INTE ATT STÄNGA UT EXTREMSUPPORTRAR! Anledningen är att dom är smarta, dom tar vägar som ingen kan stoppa. SÅ, vad bör göras? Jag är absolut ingen expert på ämnet men istället för att "fixa" in dom på varandras sektioner.. Se till att håll dom på sin egen!
"Då slåss dom ju utanför arenan" säger en källa under en intrervju för X antal månader sen. JAPP det gör dom..! Det finns ingen snabb eller enkel lösning på problemet. Thats IT! Däremot kan man ju i alla fall tänka klart (pik till IFK & deras Polisinsats)

I Sverige gråter folk blod i media när EN bengal tänds.. Bengaler är snyggt! Under ordnade former finns det inte ett bättre Tifo en en sjuhelvetes massa bengaler. SÅ istället för att förbjuda bengaler, se till så att det sker under ordnade former. Utbilda folk inom de olika supporterklubbarna.
"Fel supportrar tänder ändå bengaler" säger säkert någon.. Ja antagligen säger jag MEN genom att jobba konstruktivt med de som faktiskt sköter sig och är RIKTIGA supportrar så KANSKE det går att jobba bort den mentalitet, lösningen ligger inte i morgondagen eller nästa år. Om 15 år kanske, efter ihärdigt arbete. Gå ut i skolor och informera m.m.

Slutligen tänkte jag lägga upp 2 filer från Youtube. Den ena är från Råsunda där det tänds ett fåtal bengaler medans mängder av böter ges till klubbarna. Den andra videon är från en match i Polen där inte en krona böter delas ut och matcherna fortgår som vanligt.
Nu tänker ni kanske, Va fan, stödjer han huliganism? Nej, det gör jag inte MEN jag tycker att man hanterar problematiken på fel sätt OCH vi i Sverige är relativt, märk väl relativt skonade från fotbollsvåld...











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0